معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي چهارمحال و بختياري از کشاورزان خواست از آتش زدن باقي مانده محصول زراعي به دليل از بين رفتن مواد آلي و ريز مغذي هاي خاک خودداري کنند.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان، حميدرضا دانش روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار کرد: برخي کشاورزان براي آماده سازي سريع زمين اقدام به آتش زدن باقي مانده محصول در مزارع گندم و جو مي کنند که اين از نظر علمي صحيح نيست.
به گفته وي، از نظر علمي کشاورزان بايد پس از برداشت محصول، زمين را محددا شخم زده تا زمين براي کشت بعد آماده شود و باقي مانده کشت قبلي نيز به عنوان کود و مواد آلي در زمين زراعي جذب شود.
دانش افزود: وجود باقي مانده محصول در مزارع باعث افزايش مواد آلي در خاک، افزايش رطوبت خاک، جلوگيري از فرسايش خاک و روان آب ها، کمک به تغذيه آب خوان ها و جلوگيري از بروز ريزگردها مي شود.
معاون بهبود توليدات گياهي جهادکشاورزي استان با بيان اين که هم اينک مواد آلي خاک در چهارمحال و بختياري نيم درصد است، ادامه داد: کشت محصول بايد به سمت حفاظتي سوق يابد، به اين معني که حدود 30 درصد باقي مانده گياهي در مزارع براي کشت بعد الزامي است.
دانش تصريح کرد: بهترين راهکار براي پيشگيري از آتش زدن مزارع، استفاده از ادوات کشاورزي بي خاک ورز و کم خاک ورز در کشت محصول است.
در سال زراعي جاري سطح زيرکشت گندم و جو آبي و ديم در چهارمحال و بختياري 83 هزار و 750 هکتار است که در 24 هزار هکتار از اراضي کشاورزي استان گندم آبي، 38 هزار هکتار گندم ديم و مابقي جو آبي و ديم است.
سالانه در چهارمحال وبختياري بيش از 1.5 ميليون تن محصولات باغي، زراعي، دامي و شيلاتي توليد مي شود و سطح زيرکشت استان 270 هزار هکتار با 66 هزار بهره بردار است.
انتهاي پيام /*